Omgeving

Voorthuizen wordt ook wel de ‘Entree van de Veluwe’ genoemd. Vroeger lag Voorthuizen aan de handelsroute Amersterdam – Apeldoorn. Als je vanuit de Randstad naar het oosten rijdt, is Voorthuizen het eerste wat je ziet van de Veluwe. Dit karakteriseert het dorp nog steeds, Voorthuizenaren zijn gastvrij. Men is niet verlegen, schudt graag de hand en heet u graag welkom.

In Voorthuizen wordt erg veel georganiseerd. In het sfeervolle centrum met een lange winkelstraat en veel horecazaken staan elke zaterdag marklieden klaar met hun verse producten. Ieder jaar worden diverse evenementen georganiseerd. Op deze momenten komen de Voorthuizenaren graag bij elkaar, want Voorthuizen kent een hechte gemeenschap met een rijk verenigingsleven. Men kijkt naar elkaar om en zoekt elkaar graag op.

Het dorp Voorthuizen is één van de toeristische dorps-kernen van de Gemeente Barneveld  en is omringd door uitgestrekte bossen, heidegebieden en weilanden. Veel toeristen en recreanten vanuit het westen van het land strijken hier elk seizoen voor korte of langere tijd neer en maken deel uit van het winkelend publiek, genieten van de kermis, de vele markten en het jaarlijkse bloemencorso.

Aan de rand van het dorp ligt het recreatiegebied Zeumeren. Hier geniet u van de verschillende watersporten of het zonnebaden op het strand.  Kinderen kunnen hier heerlijk buitenspelen en u kunt hier uw favorieten drankje drinken met vrienden bij de beachclub.

Voorthuizen ligt aan de rand van de Veluwe en is omringd door bossen, heidevlaktes en prachtige afwisselende landschappen. Een waar paradijs voor de wandel- en fietsliefhebber. In de Veluwse bossen leven drie van de ‘grote vijf’ van Staatsbos-beheer, te weten: edelherten, reeën en zwijnen. Plus natuurlijk alle andere flora en fauna die de Veluwe rijk is. Er is van alles te zien en te leven. Door de natuurlijke ligging komt u in Voorthuizen echt tot rust.

Door de ligging nabij de uitvalswegen is de levendigheid van de grote stad snel bereikbaar. Via de A1 en A30 bent u zo in het centrum van Amersfoort, Apeldoorn of Ede. Liever met de trein? Maak dan gebruik van de treinverbinding Amersfoort – Ede door op het dichtstbijzijnde station Barneveld-Noord op te stappen.

omgeving afstand minuten web