Plattegrond appartementen

De Pastorietuin is een kleinschalig duurzaam appartementengebouw op een fraaie locatie in het hart van het dorp Voorthuizen, vlakbij de Hervormde Kerk. Het plan bestaat uit 25 betaalbare appartementen variërend tussen circa 52 m2 en 79 m2 woonoppervlakte met uitzicht op de Dorpskerk of het park. De verkoopprijzen liggen tussen € 260.000 en € 390.000 von.

Begane grond

Voor de bouw van de appartementen wordt allereerst een zaal van het huidige verenigingsgebouw ’t Kerkheem’ gesloopt om vervolgens aan de pleinzijde een nieuwe zaal te realiseren. Op deze manier ontstaat ruimte voor het getekende L-vormige apparte-mentencomplex. Esthetisch verbindt de nieuwe zaal het appartementencomplex met het huidige ’t Kerkheem’ wat tevens gerevitaliseerd zal worden.

De hoofdentree van de appartementen ligt aan de noordzijde, het kerkplein. Hier ligt tevens de ingang tot de gemeenschappelijke stalling van fietsen en scootmobielen. Aan de parkeerzijde zal tevens een secundaire deur aangebracht worden die te gebruiken is door de eigenaren van het appartementengebouw.

Op de begane grond zijn zeven appartementen gesitueerd. Een groot aantal appartementen kijkt uit over het toekomstige park. Deze appartementen hebben een buitendeur waardoor direct toegang tot het park wordt gekregen. De overige apparte-menten hebben uitzicht op het kerkplein of de naastgelegen groen.

De appartementen zijn uitgevoerd als 2-kamer appartementen te weten een woonkamer/ keuken en een slaapkamer. De badkamer is bereikbaar vanuit de slaapkamer. Een groot aantal appartementen is uitgevoerd met een separaat toilet.

Het plan ‘de Pastorietuin’ heeft naast alle individuele appartementen veel collectieve voorzieningen. Op de begane grond is een sociale ontmoetingsruimte aan het park gesitueerd inclusief een prachtige buitenruimte. Bij bijvoorbeeld een verjaardag of een vergadering kan
gebruik gemaakt worden van deze ontmoetingsruimte. Deze ruimte is voorzien van een volwaardige keuken, waardoor het ook mogelijk is om met meerdere bewoners een maaltijd te nuttigen. Voor de gebruikers en bezoekers van deze ruimte worden separate toiletten aangebracht.

Aan de pleingevel tussen de hoofdentree en de gemeenschappelijke berging wordt een collectieve logeerkamer inclusief badkamer en pantry gerealiseerd. Bij een eventuele verjaardag, of een eventuele zorgvraag of juist om een andere reden kan bezoek blijven logeren.

De genoemde collectieve ruimten zijn voor 1/25e aandeel toegekend aan de appartementen, waardoor alle appartementeigenaren van ‘de Pastorietuin’ gezamelijk eigenaar zijn.

De bijdrage voor deze ruimten is verwerkt in de VON prijs. De Vereniging van Eigenaren draagt zorg voor het beheer en de exploitatie van deze ruimten.


Eerste verdieping

De eerste verdieping is bereikbaar door middel van een centraal trappenhuis en een elektrische personenlift. Aan de westzijde wordt een vluchttrappenhuis gerealiseerd.

Op de eerste verdieping zijn negen apparte-menten gesitueerd. Een groot aantal appartementen kijkt uit over het toekomstige park. De overige appartementen kijken uit over het kerkplein of naastgelegen groen. Volgens tekeningen worden diverse raamopeningen voorzien van een ‘frans balkon’. Dit houdt in dat bij het openen van deze ramen het buitenleven naar binnen wordt gehaald. De twee noordelijk gelegen appartementen hebben een inpandige loggia als buitenruimte met prachtig uitzicht op de historische Dorpskerk.

De appartementen zijn uitgevoerd als 2-kamer appartementen te weten een woonkamer/ keuken en een slaapkamer.

De badkamer is bereikbaar vanuit de slaapkamer. Een groot aantal appartementen is uitgevoerd met een separaat toilet en zijn daarnaast voorzien van een riante berging en/of techniekruimte.

Op de eerste verdieping is daarnaast een gemeenschappelijke bergruimte gesitueerd. Deze ruimte kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt bijvoorbeeld het opslaan van de jaarlijkse kerstdecoratie van de collectieve ontmoetingsruimte. Deze ruimte is naast de logeerkamer en ontmoetingsruimte ook 1/25 in eigendom van alle appartementseigenaren.

De eerste verdieping is ook voorzien van een grote algemene techniekruimte. Hier zal de binnenopstelling van de gemeenschappelijke installatie geïnstalleerd worden.


Tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar door middel van een centraal trappenhuis en een elektrische personenlift. Aan de westzijde wordt een vluchttrappenhuis gerealiseerd.

Op de tweede verdieping zijn tevens negen appartementen gesitueerd. Een groot aantal appartementen kijkt uit over het toekomstige park.

De overige appartementen kijken uit over het kerkplein of naastgelegen groen. Volgens tekeningen worden diverse raamopeningen voorzien van een ‘frans balkon’. Dit houdt in dat bij het openen van deze ramen het buitenleven naar binnen wordt gehaald.

Het noordelijk gelegen appartement heeft een inpandige loggia als buitenruimte met prachtig uitzicht op de historische Dorpskerk.

De appartementen zijn uitgevoerd als 2-kamer appartementen te weten een woonkamer/ keuken en een slaapkamer. De badkamer is bereikbaar vanuit de slaapkamer. Een groot aantal appartementen is uitgevoerd met een separaat toilet en zijn daarnaast voorzien van een riante berging en/of techniekruimte.

Vanuit de centrale gang worden er aan de noordzijde prachtige glaspartijen aangebracht wat zorgt voor veel lichtinval in de verkeersruimte van deze verdieping.